امروز شنبه 10 خرداد 1399

ساختمان پزشکان

زمان انتشار: بدون تاریخ  

اطلاعاتی جامع در رابطه با انگور و خاصیت آن

 

انگور

امروز در هانیما قصد داریم تا شما عزیزان را با میوه انگور و انواع آن آشنا کنیم به همین منظور تعدادی عکس از انگور و اطلاعاتی جامع در رابطه با انگور و خاصیت آن را برای شما آماده کرده ایم که می توانید در ادامه مطلب مشاهده کنید

 

 

750px-DSCI0007 800px-Abhar-iran_khalife_hesar_Village archive_9-9-1392_IMAGE635214891318475256 p18307pc Wine_grapes

 

درخت انگور با نام علمی انگوری‌ها vinifera از خانواده انگورسانان Vitaceae است. در این خانواده حدود ۱۱ جنس و بیش تر از ۶۰۰ گونه وجود دارد. مهم‌ترین جنس این خانواده جنس انگور است. این گیاه حالت بوته‌ای و رونده دارد و دارای پیچک در مقابل بعضی از برگ‌ها می‌باشد.

کشور ایران دهمین تولید کننده انگور دنیا و همچنین شهرستان ملایر بزرگ ترین و تولید کننده ۶۳ درصد انگور ایران میباشد که حدود 3.3 درصد از کل تولید انگور دنیا را به خود اختصاص داده است. میوه انگور به نوع دانه‌دار و بی‌دانه تقسیم می‌شود. هر یک از این دو جور در رنگهای سرخ و سیاه و زرد و تقریباً سبز دیده می‌شوند. این میوه در مناطقی که حداکثر دمای آن بیش تر از ۴۰ درجه سانتیگراد و حداقل آن کمتر از ۱۵ درجه زیر صفر نباشد بهتر رشد می‌کند. ایران در سال های ۲۰۰۹ و ۲۰۱۰ بعد از کشورهایی مانند چین، ایتالیا، ایالات متحده، اسپانیا، فرانسه، ترکیه، شیلی، آرژانتین و هند، با سطح زیر کشت بیش تر از ۲۸۰۰ کیلومتر مربع و دارای تولید سالانه بیش تر از ۲۲۵۰۰۰۰ تن انگور می باشد.

 

روش کاشت و برداشت انگور

برای کاشت بوته مو ابتدا قلمه‌هایی از آن را در فصل بهار، پیش از جوانه زدن در جایی به‌عنوان مخزن می‌کارند و در بهار آینده که دارای ریشه شد از مخزن با احتیاط در می‌آورند و آن را در گودال‌های آماده شده به ردیف می‌کارند. بعد از کاشت آن را آب می‌دهند. بوته جدید با گرم شدن هوا باید هر ۵ روز یا هر هفته آب داده شود. این بوته بعد از چهار سال بار می‌آورد و در ده سالگی بار آن کامل خواهد شد. یک بوته کامل می‌تواند بیش تر از دویست کیلو انگور بدهد. بوته مو را بعد از چهار ساله شدن هرس می‌کنند، یعنی شاخه‌های فرعی و دراز یا شاخه‌های ضعیف آن را می‌برند تا هم فرصت رشد به شاخه‌های قوی‌تر داده باشند و هم مقدار بار آن را تحت کنترل درآورند و کیفیت بار آن را بالا ببرند. بوته مو را می‌توان روی زمین یا در حال تکیه بر چیزی بالاتر از خاک و زمین قرار داد. محل کشت موهایی که روی زمین قرار گرفته‌است را با بیل شخم می‌زنند تا علفهای موجود که در فصل بهار می‌روید از بین برده شود. برای اینکه این علفها می‌توانند به بوته مو و بار آن صدمه وارد کنند. بعلاوه با شخم کردن زیر مو نفوذ آب برای رسیدن به ریشه بهتر تر انجام می‌پذیرد نوع بی‌دانه و کشمشی انگور از نظر شیرینی بهترین نوع است. البته انواع دانه‌دار بخاطر درشتی آنها از شکل خیلی زیاد زیبایی برخوردار هستند.
انواع انگور

برخی از انواع انگور که در ایران کشت می شوند عبارتند از : کندری، شاهرودی، یاقوتی، عسگری، مهدی خانی، بی دانه، بی دانه قرمز، ,مهره، شانی،ریش بابا، کشمشی، چیرکینک بستک، صاحبی، فخری، نباتی، شاهانی، یزدانی، مراغه ای ، خلیلی، گوهر، لعل حسینی، دم خروسی، رازقی شیرازی، الوان، شصت عروسان، نارا، مادر وبچه، مسکه، گزنه ای، ملائی، مثقالی، ورچه ای، ابی، الفی سیاه، لوغن، شاماما

بنابر کتاب رستم‌التواریخ، نام انواع انگور در ایران در هنگام کریم‌خان زند عبارت‌اند از: شاهانی، یاقوتی، خلیلی، عسکری، ، انگور کشمش، فخری، انگور شصت عروسان سیاه، الغی سیاه، مثقالی، رازقی، شیرازی، نباتی، مادربچه. از مراکز انگور عسکری زرقان در فارس است.
روش نگهداری در منزل

بهتر است انگور را دقیقاً” پیش از مصرف بشوییم و آبکشی کنیم. این کار سبب نگهداری طولانی‌تر این میوه می‌گردد.

 

خاصیت درمانی میوه انگور
انگور بر طبق طب قدیم ایران گرم و تر است .
1) اخلاط بدن را متعادل می نماید .
2)خیلی زیاد مقوی و مغذی است .
3)خون را تصفیه می نماید .
4)سینه و ریه را صاف و تمیز می نماید .
5)برطرف کننده یبوست است .
6)انگور برای درمان ورم معده و روده سودمند است .
7)در درمان سل ریوی و سیاه سرفه تاثیرگذار است .
8)برای درمان اسهال خونی از انگور استفاده می شود .
9)برای درمان نقرس خیلی زیاد سودمند است .
10)آنهایی که معده ضعیف دارند باید انگور را بدون پوست بخورند برای اینکه پوست آن دیر هضم است و موجب دل درد ، نفخ و عوارض بقیه ی می گردد .
11)انگور بهترین میوه برای کسانی است که می خواهند لاغر شوند و بدن خود را از ساید اوریک ، سنگ های صفراوی و مسمومیت های پایدار (مسمومیت از سرب یا جیوه ) پاک کنند . اینگونه افراد باید در هر فهته بمدت 2 روز فقط آب انگور بخورند و رژیم آب انگور بگیرند بدین ترتیب که هر دو ساعت یکبار آب انگور تازه را گرفته و بنوشند . مقدر مصرف روزانه تقریبا 2 کیلو گرم است و در این دو روز نباید غذای بقیه یی مصرف کنند فقط می توانند آب بنوشند .
12)رژیم آب انگور برای دچاریان به سل ریوی و واسیر نیز سودمند است .
13)برای تقویت و طراوت پوست و همچنین روشن کردن رنگ پوست ، آب انگور تازه را با یک تکه پنبه بصورت بمالید و بعد از ده دقیقه با آب نیمگرم محتوی کمی جوش شیرین بشوئید .
14)خیلیه روی در مصرف آّب انگور بطور مداوم ایجاد سنگ کلیه می نماید .

خاصیت طبی روغن هسته انگور
روغن هسته انگور گرم کننده بدن است ، این روغن ضد یبوست می باشد . از آن برای نقاشی و درست کردن صابون نیز استفاده می شود.

خاصیت طبی هسته انگور
هسته انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است :
1)دارای تانن است بنابراین قابض است .
2) اسهال را برطرف می نماید .
3)ترشح ادرار و اسپرم را کم می نماید .
4) گرد هسته انگور را برای درمان به مسلولین می دهند .
5)هسته انگور برای آنهایی که مثانه و کلیه ضعیف دارند مضر است .

خاصیت طبی پوست انگور
پوست انگور از نظر طب قدیم ایران سرد و خشک است :
1- پوست انگور را خشک کرده و می سوزانند خاکستر بدست آمده را برای درمان اکثر زخم ها استفاده می شود .
2- پوست انگور دیر هضم است و بهتر است که در موقع خوردن پوست آنرا بیرون آرود .

خاصیت طبی غوره
غوره که بانگلیسی Un-ripe grape نامیده می شود از نظر طب قدیم ایران سردو قابض است :
1.در درمان ورم مخاط دهان و نرمی لثه ها تاثیرگذار است .
2.آب غوره برای درمان اضافه وزن مفرط سودمند است .
3.بیماری اسکوربوت که بعلت کمی ویتامین C در بدن می باشد با آب غوره درمان می شود .
4. آب غوره چون دارای تارتارات پتاسیم است برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد خیلی زیاد سودمند است .
5.در دفع زردی تاثیرگذار است .
6.خوردن آب غوره بلوغ دختران را جلو می اندازد و قاعده را باز می نماید .
7.حرارت و صفرای بدن را دفع می نماید و روده ها را ضد عفونی می نماید .
8.آب غوره تقویت کننده کبد است .
9.برای برطرف کردن ورم گلو آب غوره قرقره کنید .
10.برای دفع کرم و روده و تقویت معده باید بمدت پنج روز آش آب غوره همراه با زیره سیاه مصرف کنید البته در اینمدت باید از خوردن غذاهای سنگین اجتناب نمائید .
11.آب غوره درمان کننده پا درد و کمر درد می باشد . برای معالجه میتوان بمدت دهروز آش آب غوره مصرف نمود . البته از خوردن غذاهای سنگین در اینمدت اجتناب کرد .
12.ترشی غوره نیز معالجه رماتیسم و سیاتیک است .

خاصیت طبی برگ مو
1.برگ مو قابض است .
2.دم کرده برگهای جوان مو اسهال خونی را برطرف می نماید .
3.برای خونریزیها سودمند است .
4.در رفع نقرس و زردی تاثیرگذار است .
5.استفراغ را برطرف می نماید .
6.در رفع اختلالات گردش خون مربوطه به دوره بلوغ و یائسگی تاثیرگذار است .
7.هنگامیکه پوست صورت قرمز می شود و ملتهب است خوردن دم کرده آن اثر سودمند درد .
8.گرد برگهای جوان و خشک شده مو ، اثر خوبی در رفع خونریزیهای رحیم و خون آمدن از بینی درد .
9.برای برطرف کردن سرمازدگی دست و پا جوشانده برگ مو را درست کردن کرده و دست و پا را بمدت 15 دقیقه در آن قرار دهید .
10.برای درست کردن دم کرده برگ مو ، مقدر 15 تا 20 گرم برگ مو را در یک لیتر آب جوش ریخته و بگذارید 10 دقیقه بماند .
11) از دم کرده برگ مو می توان برای شستشوی چشم در مورد ورم ملتحمه استفاده کرد .
12.دم کرده برگ مو برای رفع واریس سودمند است .
دانه دانه خوردن آن گواراتر است و اندوه را میزداید بخصوص سیاه آن بهتر است.
طب سنتی و گیاهان دارویی-داروی گیاهی – کتب طب سنتی

 

اندروید lg مولفیکس