امروز شنبه 10 خرداد 1399

ساختمان پزشکان

زمان انتشار: بدون تاریخ  

ریحان یک سبـزی مطعر و خوشمزه

800px-Basil-Basilico-Ocimum_basilicum-albahaca

سبزی یکی از غذاهایی است که ما ایرانی ها همیشه سر مسافرته خود داریم و همیشه از سبزی استفاده میکنیم سبزی ریحان یک سبزی پرطرفدار می باشد که ما امروز قصد داریم تا شما را با این سبزی خوشمزه بیشتر آشنا کنیم

ریحان (نام علمی: Ocimum basilicum) نام گیاهی یک‌ساله از تیرهٔ نعناعیان است که آن را در فارسی «شاهِسپَرَم» و «شاهسپرغم» و نازبو نیز فرموده‌اند. برگ‌های معطرش را خام می‌خورند، و لعاب دانه‌های سیاهش برای نرم کردن دست به کار می‌رود. در دو نوع سبز و بنفش وجود دارد.

 

111 450px-Basil_Flower2 694px-BasilikumGenovesergroßblättriger 800px-Basil_leaves 800px-Basil3800ppx 800px-ChristianBauer_stalk_of_basil 510957_ASuWZsbg Basilseeds hosseinj20_23032455 purple_basil

فواید و خاصیت درمانی ریحان:

ریحان گیاهی معطر و بادشکن است. اگر چه بیشتر به عنوان سبزی خوردن یا طعم دهنده به غذا، مورد استفاده قرار می گیرد ولی خاصیت درمانی خاصی هم دارد که از آن جمله :

1) ریحان آرامش دهنده ی اعصاب است و برای درمان سردردهای عصبی خیلی زیاد مؤثر است. اگر 20 تا 50 گرم ساقه ی ریحان که دارای برگ و گل است را در یک لیتر آب جوش بریزید و 12 دقیقه دم کنید . سپس آن را صاف و شیرین نمایید و بعد از هر غذا 1 فنجان بنوشید که غم و اندوه و افسردگی را برطرف می نماید.

2) ریحان گیاهی نشاط آور است. دم کرده ی 50 گرم ریحان که شیرین شده باشد بعد از هر غذا برای معالجه ی سردردهای یک طرفه (
میگرن ) و سردردهای عصبی سودمند است . حتی استنشاق بوی ریحان له کرده سردردهای ناشی از مسافرت را برطرف می نماید.

3) دم کرده ی 50 گرم ریحان که با
عسل  شیرین شده باشد برای برطرف کردن گلودرد و آنژین مؤثر است. برای درمان آسم  نیز می توان جوشانده ی غلیظی از ریحان درست کردن کرد و روزی چند مرتبه دهان را با آن شستشو داد. جوشانده ی سرد آن نیز تب بر است. پس در بیماری های تورمی گلو و سرما خوردگی  حتماً از ریحان استفاده کنید.

4) دانه ی ریحان نیز به علت داشتن لعاب زیاد نرم کننده است و در رفع ورم
کلیه  و ترشحات زنانگی سودمند است.

5) ریحان ضد دل پیچه است ، پس چه خوب است افرادی که دسبرچسباه گوارش حساس دارند و سریع نفخ می کنند با غذا ریحان مصرف کنند.

6) ریحان در درمان اسهال هم مؤثر است . خوردن تخم بو داده ی ریحان برای درمان اسهال اثر شفا بخش دارد.

7) جوشانده ی ریحان گرفبرچسبی دسبرچسباه گوارش را رفع می نماید و ضد تهوع و استفراغ است.

8) اسانس ریحان که بازیلیک نام دارد ، خیلی زیاد معطر و ضدعفونی کننده ی دسبرچسباه گوارش است و بوی
سیر  و پیاز  را از دهان می برد. به همین علت یک پای ثابت نان و کباب، ریحان تازه است.

9) ریحان میکروب اسهال و
وبا  را می کشد و بوی آن پشه و مگس را فراری می دهد . ریحان را در باغچه ی منزل خود بکارید تا به این ترتیب با حشرات مزاحم مبارزه کنید.

10) به نظر می رسد که دانه ی ریحان برای رفع اثر زهر مارگزیدگی ، هم بصورت خوراکی و هم اگر به روی محل زخم گذاشته شود، مؤثر است. عقیده ای هم وجود دارد که ریحان می تواند
زگیل  را درمان کند.

نظر بزرگان در مورد ریحان

در حدیث است که امام صادق ( ع ) فرمود: ریحان سبزی پیامبران است و بدانید که هشت خاصیت در آن وجود دارد:

1- غذا را گوارا می نماید.

2- منفذها را باز می نماید.

3 و 4- دهان و باد گلو را
خوشبو  می سازد.

5-
اشتها  را به غذا افزودن می دهد.

6- مرض را از بین می برد.

7- شخص را از بیماری
جذام  ایمن می گرداند.

8- زمانی ریحان در شکم آدمی قرار گیرد، همه ی امراض را ریشه کن می سازد.

در حدیث بقیه ی، امام کاظم ( ع ) فرمود : ریحان مرض
سل  را از بین می برد.

اندروید lg مولفیکس