امروز شنبه 10 خرداد 1399

ساختمان پزشکان

زمان انتشار: بدون تاریخ  

خاصیت بادام کوهی یا الوک

de18990455

گیاهی که امروز قصد وارسی و معرفی آن را داریم الوک یا بادام کوهی نام دارد. بادام کوهی از خاصیت خیلیی از جمله ضد کرم بودن برخوردار است عکس ها و اطلاعاتی در رابطه با الوک یا بادام کوهی برای شما دوستان عزیز درست کردن کرده ایم

 

0424 264227_eO3ZlxrP ClickHandler.ashx DSC06011

 

نام فارسی : بخورک

نام علمی :  Amygdalus scoparia

نام محلی : بادامک

نام تیره: Rosaceae

نام فرانسه: ameinclier sauvoge

نام انگلیسی : mountain almound

نام آلمانی:wilder Mandelbaum

بادام کوهی:

•         درختچه ای خوش  منظر، سبز رنگ، خار دار، اهل ناحیه ایران، شاخه های  زیاد، ساقه های ایستا، افراشته،  درختی خزان کننده ،رشد سریع عمقی ریشه، زمینهای سفت،ارتفاع تا6متر، مقاوم  به  شرایط  نامساعد و کم آبی، برگهای آن پیچ خورده، گلبرگ های سفید رنگ میوه ها کرک دار

سیستماتیک گیاهی:

•         متعلق به خانواده rosaceae برگها نازک، نیزه ای ویا قاشقی به طول40و عرض 7میلی متر با انتهای پهن و کند و دوسطح بدون کرک، حاشیه برگ هلالی،اره ای و شاخه ها صاف وبراق و قطر گل به ارتفاع25 سانتیمتر و پیش از برگ ظاهر، منفرد یا دو تایی، هیپانتیوم آن استکانی شکل، گلبرگ سفید، میوه سفت، تخم مرغی به طول 20 و عرض mm 12،  دارای کرک کوتاه، هسته  زرد کاهی،  صاف، دارای خطوط شیار کم عمق،  قطرتاج پوش 2 تا 2.5 متر

هنگام گلدهی و تشکیل بذر:

•         گل های سفید رنگ بادام معمولا پیش از ظهور برگ ها در اوایل فروردین ماه ظاهر می شود. میوه نیز در خرداد ماه رسیده و قابل جمع آوری است.

دلایل کم کردن بادام کوهی:

•         استفاده  بیابان نشینان از چوبهای این درختان جهت درست کردن سوخت و زغال به تدریج سبب از بین رفتن اکثر رویش گاههای بادام کوهی گردید. آثار و شواهد این  امر را  در چاله های زغال سوزی اکثر نواحی کوهستانی خشک می توان مشاهده کرد.

زیسبرچسباه:

•         اهل ناحیه ایران و منطقه  خاورمیانه،  گستردگی در مناطق جنوبی ، مرکزی وشمال شرق ایران، در کوههای آهکی- سنگلاخی ناحیه رویشی ایرانو-تورانی. دامنه های ارتفاعی رویشگاه بادام کوهی  بین 800 تا 2700 متر از سطح دریا  در خطوط هم باران 150       تا 250 میلی متر قرار گرفته اند.

موقعیت جغرافیایی:

این گیاه در مناطق کوهستانی در استان های فارس، خوزستان، و بلوچستان، یزد ،ارا ک، کردستان، بختیاری، تهران، میانه و لرستان و …..در انواع مختلف خاک رشد می نماید.

ترکیب شیمیایی:

•         این گیاه دارای ماده ای به نام آمیکدالوزید است و از میوه های آن بادام درست کردن می شود.

خاصیت درمانی:

•         مسهل

•         ضد کرم دم کرده پوست معالج سرفه و نابهتریهای تنفسی

•          دم  کرده برگ مسکن درد

•         روغن بادام معالجه سرفه،  برونشیت و حبس البول تاثیرگذار

•          ملین و مدر

مقدار مصرف:

بادام کوهی بیشتر به صورت روغن یا ضماد و به شکل موضعی استفاده می شود. نکته های احتیاطی:مصرف بادام کوهی بدون فرآوری معمول نبوده و خوردن آن به علت وجود آمیگدالین پرخطر است.

میوه:

میوه های تخم مرغی،قهوه ای روشن،پوسته سخت وصاف، با یک دانه سفید رنگ به نام بخورک، طولmm20و عرضmm 12 ،دارای کرکهای کوتاه، هسته دارای خطوط شیار،طعم تلخ، بعد از شیربن شدن مصرف خوراکی دارد. استفاده در تنقلات و شیرینی پزی، استخراج آمیلاگدالین،

خاصیت داروئی:

استفاده به عنوان تنقلات بعد از شیربن شدن، درست کردن ملین ، مدر ، برای درمان حبس البول ، در درمان میگرن، سیاه سرفه و رماتیسم و درد، درمان نابهتریهای قلبی ضماد آن با سرکه برای سردرد و ترمیم زخم های کهنه و جبهتر ها وتنگی نفس، ورم سینه و ریه، ضماد آن روی پوست و صورت برای از بین بردن لکه ها و چین و چروک پوستی و روغن آن برای درمان ترک و شقاق پوست ناشی از سرما

ترکیبات شیمیایی:

در میوه آن  آمیلاگدالین، دیاستاز(سیناپتاز)وآلدئید بنزوئیک وجود دارد.

زدو یا صمغ:

•         صمغ درخت بادام کوهی و بعضی مواقع آن را «صمغ شیرازی» می‌نامند.رنگ صمغی که در مناطق گرمسیری به دست می‌آید روشن‌تراز مناطق سردسیر است. در رنگ‌های قرمز، زرد و نارنجی مشاهده می‌شود.

انواع زدو

• زدو رو انباری: خرده‌های زدو که در اثر ضربه و به اندازه‌ی  ماش درشت می‌باشد.

• جوشی: خرده‌های صمغ ریزتر از زدو رو انباری به این نام می‌باشد.

• شکری: از خرده‌های جوشی ریزتر بوده و مانند شکر می‌باشد.

• خاک سرمه‌ای یا نمدمالی: خاک خیلی زیاد نرمی است که در اثر لمس کردن مانند پودر است.

•         خاصیت دارویی و صنعتی زدو

قطع اخلاط، تحریک اشتها،خرد کردن سنگ مثانه، برای دندان درد، مصارف صنعتی زدو در صنایع نساجی، آهار پارچه، کاغذسازی، چسب، لیتوگرافی، جوهرسازی، خیلی زیادی از صنایع میکاپی و غذایی عامل امولسیون کننده و سوسپانسیون کننده به همراه کتیرا و صمغ عربی در داروسازی و قرص‌سازی. در ضمن آن را در آب حل کرده و برای شستشوی موهای سر و یا آهار دادن به کلاه نمدی نیز مصرف می کنند.

اندروید lg مولفیکس